Praktische zaken
Schooltijden
Maandag tot en met vrijdag
van 8.30u tot 14.15u
Voor alle kinderen op alle schooldagen in de schooljaren 2024-2025 en 2025-2026.
Vanaf schooljaar 2026-2027 gaan de kinderen van 08.30u tot 14.00u naar school.
Telefonische bereikbaarheid
De directeur, de kwaliteitscoördinator en de bouwcoördinatoren zijn (op hun ambulante dagen) ook onder schooltijd telefonisch te bereiken, de groepsleerkrachten alleen na schooltijd.
‘Binnen is beginnen’, de start van de dag
We gebruiken de beide deuren naast de teamkamer als in- en uitgang voor de kinderen. De peuters en buitenschoolse opvang gebruiken de achterdeur bij het grote speeltoestel.
De deuren van de school gaan om 8.20u open. Wij hebben elk ochtend tien minuten inlooptijd. Kinderen krijgen de gelegenheid om tussen 8.20u en 8.30u hun lokaal in te komen, een werkje te kiezen en aan het werk te gaan. Leerkracht en kind begroeten elkaar bij binnenkomst in het lokaal door elkaar een hand te geven. Wij streven ernaar dat de kinderen zelfstandig (zonder ouder) het lokaal in komen.
Onderbouw (leerjaar 1-2): ouder en kind nemen afscheid op het schoolplein, kinderen komen alleen het lokaal in. Met ouders van nieuwe kleuters worden afspraken gemaakt om hier met hun kind aan te wennen.
Middenbouw en onderbouw (leerjaar 3-8): ouder en kind nemen afscheid op het schoolplein, kinderen komen alleen naar boven. In de eerste schoolweek worden de kinderen van de middenbouw (3-5) hierin nog begeleid.
Fietsen naar school
Voor kinderen en ouders die met de fiets naar school komen is het van belang om te weten dat er op het schoolplein niet gefietst mag worden. Iedereen loopt met de fiets (of step) aan de hand. Omdat de fietsenstalling niet voldoende ruimte biedt om de fietsen van alle kinderen te stallen vragen wij kinderen die op loopafstand van de school wonen om hun fiets thuis te laten.
We stimuleren alle kinderen die op de fiets naar school toe komen om een fietshelm te dragen.
Kinderen laten ouders hun werk zien
Op een aantal momenten in het schooljaar laten kinderen hun werk zien. Ouders zijn dan welkom om samen met hun kind te bekijken waar het die week in de klas mee bezig is geweest.
Luizencontrole
Hoofdluis is een regelmatig terugkerend probleem op scholen en dus ook op onze school. Op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen kan deze besmetting makkelijk van de een naar de ander overgebracht worden. Luizen zijn overlopers. Ze verspreiden zich via verkleedkleren, jassen aan de kapstok of wanneer haren elkaar raken. Luizen krijgen is pech, luizen kwijtraken is een kwestie van goed kammen. Zowel de school als de ouders dragen verantwoordelijkheid voor de bestrijding van hoofdluis. Het is de verantwoordelijkheid van de school maatregelen te nemen, waardoor de verspreiding van hoofdluis zoveel mogelijk wordt beperkt. Het is de verantwoordelijkheid van ouders om kinderen te controleren op hoofdluis, te behandelen en te kammen. Wij besteden op onze school systematisch aandacht aan de hoofdluisproblematiek door ouders na elke vakantie erop te attenderen om hun kind te controleren op neten en luizen. Er zijn netenkammen te leen, deze worden bij terugkomst schoongemaakt.
Omdat het risico op besmetting juist op school zo groot is willen wij dit collectief, met medewerking van de ouders, aanpakken. We vragen ouders te melden als hun kind neten of luizen heeft. Dit wordt dan anoniem doorgegeven in de groepsbericht door de leerkracht.
Leerplicht
Alle kinderen en jongeren in Nederland zijn verplicht om naar school te gaan, zo schrijft de leerplichtwet voor. Alle kinderen van 5 tot 18 jaar zijn leerplichtig.
Soms is er een reden waarom ze (tijdelijk) niet naar school hoeven, bijvoorbeeld bij ziekte of verplichtingen die voortvloeien uit geloofsovertuiging of levensovertuiging.
In Nijmegen is op basis van dit wettelijke kader een verzuimprotocol opgesteld waarin de gemeente met de schoolbesturen in het Primair Onderwijs afspraken heeft gemaakt over de wijze waarop invulling wordt gegeven aan de uitvoering van de Leerplichtwet.
Meer informatie vindt u in onderstaande documenten: de schoolgids en het plan sociale veiligheid: